Uspizin – a Limmud Magyarország Alapítvány programja

Tudnivalók az adományozásról
Adományozási időszak vége: 2022. 11. 01
Eddig összegyűlt adomány Cél
18 000Ft1.5 millió Ft

Több millió önkéntes jelentkező DNS vizsgálata alapján Izrael Állam után Magyarországon a legmagasabb a zsidó ősökkel is rendelkezők száma. A 9,7 millió lakos közül feltehetően 130 000 személy felmenői közt van legalább egy zsidó nagyszülő. Mégis mindössze pár ezren tartoznak többé-kevésbe szorosan valamilyen zsidó közösséghez. A többiekben zsidó örökségük legfeljebb csak bizonytalanságot   kelt.

A Limmud Magyarország Alapítvány olyan programokat kínál, amelyek mindenkihez szólnak. Látogatóba megy a zsidó közösséghez kapcsolódókhoz, az örökségüket elhanyagolókhoz, vagy pusztán a zsidóság, mint Magyarország népességének egyik alkotóeleme iránt érdeklődőkhöz is.  Eseményeket szervez, amelyeken a judaizmus évezredes hagyományával lehet megismerkedni. Pár órás beszélgetésektől a több napos rendezvényekig lehetőséget biztosít arra, hogy megtanuljuk a zsidó hagyományok szemüvegén át látni a világot.

USPIZIN a neve azoknak a szent vendégeknek, akik a Sátoros Ünnepen meglátogatnak minden olyan közösséget, amelyik várja őket. Ábrahámtól Dávid királyig hét szent ember lelke jön ilyenkor közénk.

Példát veszünk róluk. Szentek ugyan nem vagyunk, de elhozzuk az érdeklődőkhöz őseink, kiváló szellemeink, tudósaink gondolatait. Tanulhatunk belőlük, vagy egyszerűen jól érezzük magunkat örökségük szellemében.

Ezekkel a témákkal készülünk látogatóba:

  • Álmessiások – zavaros idők önjelölt messiásainak tündöklése és bukása
  • Az izoláció lelki hatásai – a járvány miatt időszerű kérdés, hogy mit tesz velünk a lezárás, és hogy miként élhetjük túl a lezárásokat ép lélekkel
  • Nagyszerű zsidó asszonyok – a zsidó világot is a férfiak dominálták, ám mindig voltak olyan asszonyok, akik kitűntek a hétköznapok szokásos világából.
  • A zsidó Sanghai – ki hitte volna, hogy van stettl ebben a távoli ázsiai városban? Hogy került ide?
  • Mi fő a fazékban? – együtt főzünk, közben beszélgetünk kóserságról, fűszerekről, ízekről, hagyományokról.

A vendégségeken egyszerre legfeljebb 20 ember vehet részt, hogy lehetőség legyen a valódi beszélgetésre. Őket látogatja meg – a járvány függvényében valóságosan, vagy online – a Limmud önkéntesekből és szakértőkből álló csapata. A Limmud honlapján és FB oldalán jelenik meg a hirdetés, jelentkezési sorrendben lehet helyet foglalni. A vendégség helyszínét pedig a Limmud biztosítja.

Az első ütemben minden témával két alkalommal kopogtatunk be. Segítsen, hogy hamar indulhassunk!

Időtartam: 2022. év
Költség: 1 500 000 Ft.

https://limmud.hu
Facebook

 

Ft
 
Personal Info

Szeretne adóigazolást az adományról? Required
Töltse ki az alábbi adatokkat, hogy kiállíthassuk az adóigazolást adományáról
Cég adatai
Cég székhelyének címe
E-mail cím, melyre az igazolást küldhetjük
Terms

Összes adomány: 18 000Ft