Adomány Izraelért

Tudnivalók az adományozásról
Adományozási időszak vége: 2024. 03. 31
Eddig összegyűlt adomány Cél
16.12 millió Ft17 millió Ft

Adománygyűjtés a beeri kibucnak, ahol vérfürdőt rendeztek a terroristák

„Válogatás nélkül lőttek, elraboltak, akit csak tudtak, felgyújtották az emberek házait, hogy az ablakon keresztül meneküljenek, ahol a terroristák vártak”. (Haim Jelin, a kibuc egyik túlélője)

Itt az idő, hogy viszonozzuk Izraelnek azt a támogatást, az adatokban ki sem fejezhető segítséget, anyagi forrást és erkölcsi erőt, amit a diaszpóra zsidósága kapott a Zsidó Államtól!

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) vezetése azt a döntést hozta, hogy annak a beeri kibucnak indítunk gyűjtést, ahol korábban több mint 1000-en éltek, de a gyilkos terrortámadás után több mint 100 holttestet találtak.

A Mazsihisz-BZSH vezetői fölvették a kapcsolatot a Gázától öt kilométerre lévő beeri kibuc titkárával, Jiftach Czlinkerrel annak érdekében, hogy a magyar zsidó közösség adományai a legjobb helyre kerüljenek.

Az említett kibuc lakossága ugyanis rettenetes csapást szenvedett el: október 7-én mintegy 400 terrorista támadta meg a települést, a gyilkosok válogatás nélkül lőtték le az embereket és fölgyújtották a házaikat. Leírhatatlan pusztításuk nyomán a kibuc romokban hever. A település túlélői közül ötszáz embert a Holt-tenger mellett helyeztek el, de száz túlélőnek még mindig helyet keresnek.

„Beeri kibucban már az első házban megtaláltuk egy család tagjainak a holttestét. Apa, anya, egy kislány és egy kisfiú. A hátuk mögött volt összekötve a kezük. Megkínozták őket. Kivájták a szemüket. Hiányoztak az ujjak a kezükről. Végül pedig lelőtték őket. Egy másik házban egy terhes nőt találtunk hatalmas vértócsában. Felvágták a hasát. A babáját leszúrták. A nőt hátba lőtték” (Josszi Landav, a Zaka csoport önkéntese.)

Hálás köszönettel fogadjuk zsidó és nem zsidó polgártársaink pénzadományait! Közösek a gyökereink, és közös a fájdalmunk is.

Am Izrael Chaj!

עם ישראל חי

Ft
 
Personal Info

Szeretne adóigazolást az adományról? Required
Töltse ki az alábbi adatokkat, hogy kiállíthassuk az adóigazolást adományáról
Cég adatai
Cég székhelyének címe
E-mail cím, melyre az igazolást küldhetjük
Terms

Összes adomány: 18 000Ft