Nehéz gyerekek: Viselkedési és tanulási nehézségek kezelése a zsidó oktatási intézményekben

Tudnivalók az adományozásról
Adományozási időszak vége: 2022. 11. 01
Eddig összegyűlt adomány Cél
1.85 millió Ft2 millió Ft

Mint minden oktatási intézményben, óvodánkban és iskolánkban is sok gyermek küzd tanulási és viselkedési zavarokkal. A tünetek sokszor makacsok, és nem csak az érintett gyermekeknek okozhatnak helyrehozhatatlan hátrányt, hanem az iskolai, családi környezetük életét is megnehezítik.

Ma már tudjuk, hogy a bajt gyakran az úgynevezett újszülött reflexek fennmaradása okozza. Ezek a reflexek segítik a csecsemő megszületését és életét az első hónapokban, majd átadják helyüket az összetett mozgás- és érzékeléskoordinációt lehetővé tevő, reflexeknek. Ha az újszülött reflexek valamilyen okból nem szűnnek meg, komoly figyelmi, mozgásbeli, magatartási és tanulási zavarokat okoznak, gátat vetve a gyermekek fejlődésének és boldogulásának. Az ilyen gyermekekre előbb-utóbb rásütik az ügyetlenség, figyelmetlenség, szófogadatlanság bélyegét, súlyosabb esetben pedig gyakran születik róluk hibás diagnózis, és rossz vágányra siklik a terápia.

Pedig az újszülött reflexek fennmaradása gyógyszermentesen, viszonylag egyszerűen gyógyítható mozgásterápiával, mely annál hatásosabb, minél korábban kezdődik el.

Projektünk célja, hogy oktatási intézményeinkben a magatartási-tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek újszülött reflexek fennmaradását kimutató szűrését és kezelését elvégezhessük. Az intézményi keretek segítenek feloldani a szülők gyakran tapasztalható fenntartásait, a családbarát programszervezést.

A szűrés viszonylag egyszerű, a szakember könnyen megtanítja az intézmény néhány pedagógusának. A kérdéses esetek további vizsgálatát és a terápiát ezek után az iskola épületében, a tanítás utáni órákban képzett gyógytornászok végzik el, minden gyermeket addig kezelve, ameddig az újszülött reflexek teljesen el nem múlnak.

Időtartam: A projekt a 2022/2023-es tanévben kezdődik, és folyamatosan zajlik
Költségvetés: 2 000 000 Ft.

A szervezet weboldala
A szervezet facebook oldala

Ft
 
Personal Info

Szeretne adóigazolást az adományról? Required
Töltse ki az alábbi adatokkat, hogy kiállíthassuk az adóigazolást adományáról
Cég adatai
Cég székhelyének címe
E-mail cím, melyre az adóigazolást küldhetjük
Terms

Összes adomány: 18 000Ft